Logo hartvanwaddinxveen.nl

'Merwestreek had als combinatie naar de rechtbank moeten stappen'

  •   55 keer gelezen

Waddinxveen - Ontwikkelaar Merwestreek is door de rechtbank in Den Haag niet-ontvankelijk verklaard in zijn vordering om de gemeente Waddinxveen te dwingen verder te gaan met de aanbestedingsprocedure voor de herontwikkeling van het voormalige gemeentehuis.

Volgens de rechtbank heeft de ontwikkelaar zijn plan voor 35 seniorenwoningen destijds bij de gemeente ingediend, samen met een ander bedrijf: Het Ouden Huis Waddinxveen BV. Merwestreek had ook samen met dit bedrijf naar de rechtbank moeten stappen toen er onenigheid ontstond met de gemeente over de aanbesteding, in plaats van alleen. Inhoudelijk heeft de rechtbank zich niet uitgelaten over de zaak.

Merwestreek stapte naar de rechter nadat de gemeente Waddinxveen de aanbestedingsprocedure in september stopzette. Merwestreek zou zich volgens de gemeente niet hebben gehouden aan de aanbestedingsregels. Er was vooral verschil van mening over het al dan niet betrekken van de buitenruimte bij de plannen en bovendien zou de gemeente het overnamebedrag van het oude gemeentehuis (circa 1500 euro) te laag hebben bevonden.

Volgens Merwestreek kan de buitenruimte echter niet los worden gezien van het gebouw zelf en dus stapte het bedrijf naar de rechter om de gemeente Waddinxveen te dwingen alsnog verder te gaan met de aanbestedingsprocedure.

Volgens de advocaat van Merwestreek, Jaco van den Brink, stopt met de uitspraak van de rechter het juridisch traject voor Merwestreek. "Er is geen mogelijkheid om hierin verder te gaan, maar inhoudelijk zijn geen van beide partijen er iets mee opgeschoten. Dus we moeten even zien hoe nu verder."

De advocaat van de gemeente, mr. Klein zei gisterochtend, net na de bekendmaking van het vonnis 'goed gestemd en erg vrolijk' te zijn.
Wethouder Kirsten Schippers liet later op de dag weten: "De rechtbank van Den Haag heeft uitgesproken dat het kort geding aangespannen door Merwestreek BV ongeldig is. De gemeente gaat opnieuw onderzoeken wat de mogelijkheden en wensen zijn voor deze locatie en houdt daarbij alle opties open."

Meer berichten