Afbeelding

Korbis schiet veel, maar raakt weinig

Sport 221 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen - Ronald Spoorendonk hoefde niet lang te zoeken naar de oorzaak van de nederlaag van zijn ploeg bij Kinderdijk (20-16). "Als je zo veel kansen mist, win je geen wedstrijd."

Met het spel van Korbis was zaterdag in de Alblasserwaard niets mis, zo zei Spoorendonk. Hoe anders keek hij na afloop aan tegen de schotvaardigheid van zijn ploeg. Korbis schoot amper één op tien. "Waar één op zes nodig is", aldus Spoorendonk. "In de eerste helft stagneerde het tweede aanvalsvak, na rust het eerste aanvalsvak." Ondanks het gebrek aan schotkracht kwam Korbis in Kinderdijk nmet 7-8 voor. Nadat de thuisploeg bij rust een verschil had gemaakt van vier (13-9) was er in de tweede helft nog even een Waddinxveense opleving (13-12), maar in de daaropvolgende periode wisten de gasten de juiste richting naar de korf niet te vinden. Korbis kon het gaatje dat Kinderdijk sloeg niet meer dichten. "Het probleem lag niet in de verdediging, want twintig treffers tegen is niet gek", zei Spoorendonk. "We kunnen deze week wel extra op het schot trainen, maar we moeten over het dode punt in een wedstrijd."