Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto:

Eerste jeugdonderscheidingen in Waddinxveen uitgereikt

  •   94 keer gelezen

Waddinxveen – Karter Tim van Elleswijk en de acteurs Duke en Scott Huisman hebben woensdag 21 november alledrie een jeugdonderscheiding gekregen. Het was voor het eerst dat deze onderscheidingen in Waddinxveen werden uitgereikt.

De 10-jarige Tim van Elleswijk was als eerste aan de beurt en werd uitgenodigd om naast wethouder Henry ten Zijthoff te komen staan. De jonge karter heeft de afgelopen twee jaar flink aan de weg getimmerd. "Gezien je flitsende carrière zou het mij niets verbazen als je over een paar jaar Max Verstappen van de baan rijdt", complimenteerde Ten Zijthoff hem. Tim had er al over nagedacht waar hij zijn trofee zou gaan neerzetten. "In mijn prijzenkast, dit is prijs nummer 32."

'Deze prijs komt wel in de huiskamer te staan'

Ook de Waddinxveense tweeling Duke en Scott Huisman (13 jaar) viel in de prijzen. De jonge acteurs waren dit jaar onder andere te zien in de jeugdserie De Kameleon als de bekende Friese tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer. Daarnaast waren ze te zien in één aflevering van de serie Flikken Rotterdam en in verschillende commercials. "Maar het leukste was wel de Kameleon, hoor", zeiden beiden in koor. De kleurige trofee leek wel in de smaak te vallen. "We hebben wel eens prijzen gewonnen voor voetbal, maar nog nooit voor acteren", reageerde een trotse Scott. "Deze prijs komt wel in de huiskamer te staan, denk ik." Wethouder Ten Zijthoff kon tevreden zijn: "Als wethouder die over jeugdzaken gaat ben ik veel bezig met kinderen met wie het niet goed gaat", vertelde hij. "En natuurlijk verdient dat veel aandacht. Maar jullie laten zien dat het met veel jongeren in Waddinxveen ook wél goed gaat." Het was de eerste keer dat de jeugdonderscheiding werd uitgereikt. Ten Zijthoff: "De burgemeester, de wethouders, en alle inwoners van Waddinxveen zijn bijzonder trots op jullie. Dat willen we hiermee laten zien." 

Meer berichten