Afbeelding

Be Fair deelt dreun uit aan koploper

Sport 236 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair heeft de spanning in de top van de derde klasse weer teruggebracht. De ploeg van trainer Bert de Best klopte op eigen veld koploper Van Nispen uit De Zilk, dat tot zaterdag pas twee punten had verspeeld (3-0).

Bert de Best sprak van een sleutelwedstrijd. "Het was of op drie punten komen van Van Nispen of op negen punten."

Compact
Bij Van Nispen spelen voetballers die in een verleden hebben op een hoog amateurniveau. Stefan Koemans, de spelmaker van de ploeg, was tot voor kort actief in de tweede divisie. "Ons strijdplan was erop gericht om hem en Van Nispen zo min mogelijk ruimte te geven. Dat hebben we uitstekend gedaan. We hebben zeer compact gespeeld, waardoor Van Nispen niet in het spel kon komen", aldus De Best.

Be Fair werd gesteund door een vliegende start, want in de negende minuut maakte Martijn Kok al de 1-0 en zeven minuten later tekende Stefan Rijsdam voor de 2-0. "We hadden het voor rust al moeten afmaken", zei De Best, die een strafschop van Bart Houdijk gestopt zag worden. De strafschop was gegeven na een overtreding op Stefan Rijsdam. Daarna waren twee opgelegde kansen niet besteed aan Martijn Kok.

"We hadden het even moeilijk na die gemiste strafschop maar na rust pakten we het weer goed op", oordeelde De Best.

Be Fair kwam niet echt meer in de problemen. Tom de Vos zorgde voor de toegift, met de binnenkant van zijn linkerschoen wipte hij de bal over de keeper van Van Nispen (3-0).

"Goed gespeeld, geconcentreerd en gedisciplineerd", vond De Best. "Terwijl we nog niet eens compleet waren." Justin Bulk, Robin Monsma en Ravyano Salhuteru zaten geblesseerd op de tribune.

Drive
De trainer had na afloop complimenten voor Lennart en Martijn Kok. "Lennart komt van de A-junioren en doet het als linksback geweldig. Hij heeft een enorme drive. Martijn heeft lang met blessures lopen sukkelen, maar is razendsnel weer terug op zijn oude niveau. Dat vind ik knap."