Ook de jeugd is begonnen aan het winterseizoen. (foto: pr)
Ook de jeugd is begonnen aan het winterseizoen. (foto: pr)

Winterseizoen Antilope van start gegaan

Sport 281 keer gelezen

ATLETIEK
Waddinxveen - Na de wedstrijden op de baan in het voorjaar, zomer en herfst is zaterdag voor veel atleten van SC Antilope in de verschillende leeftijdsklassen het winterseizoen 2018/2019 van start gegaan met de traditionele Floracross in Boskoop.

Er staan vijf regionale crossen op de agenda, waarbij Antilope de cross van zaterdag 12 januari organiseert in het Gouwebos. Om voor het eindklassement in aanmerking te komen moeten de lopers aan vier van de vijf wedstrijden meedoen. Verschillende atleten van Antilope doen mee voor de winst in hun klasse.
Verder is er de gebruikelijke Antilope-snertrace op zondag 16 december, waarbij er voor wandelaars en hardlopers een route is uitgezet in het Gouwebos, die eindigt met een kop erwtensoep (of broodje knakworst) in de kantine van SC Antilope. Hardlopers kunnen kiezen uit vier afstanden: 10, 7,5, 5 en 2,5 kilometer. Pupillen krijgen 1,5 kilometer voor de kiezen. De wandeltocht heeft een lengte van vijf kilometer.

Ook zijn er in de regio verschillende prestatielopen zoals de Linschotenloop op de zaterdag voor kerst, waaraan zowel wandelaars als hardlopers kunnen deelnemen. Voor alle atleten is er van alles te doen in de winterperiode.