Bart Houdijk troeft een speler van ROAC af. (tekst: Erik van Leeuwen; foto Stef Hoogendijk)
Bart Houdijk troeft een speler van ROAC af. (tekst: Erik van Leeuwen; foto Stef Hoogendijk)

Be Fair met teamprestatie ronde verder in beker

Sport 226 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen - De boodschap van trainer Bert de Best kwam aan bij de spelers van Be Fair. Een week na de wanvertoning tegen Zwammerdam voor de competitie (2-2) maakte de Waddinxveense formatie met een uitstekende teamprestatie indruk in de bekerconfrontatie met ROAC uit Rijpwetering: 2-1.

Be Fair bereikte daardoor de tweede ronde van de knock-outfase. Hoewel het bekertoernooi geen prioriteit heeft bij Bert de Best neemt de trainer de cup wel degelijk serieus. Al was het alleen maar om zelfvertrouwen te tanken voor de competitie.

Wat dat betreft kwam het treffen met ROAC, de koploper van de zondag-tweede klasse, op een goed moment. De uitwedstrijd tegen Zwammerdam, waarin Be Fair een 0-2 voorsprong had verspeeld, had zijn sporen bij de derdeklasser nagelaten. De trainer verweet zijn spelers arrogant gedrag en koppelde 'persoonlijke' consequenties aan de sportieve miskleun. Het kostte Pepijn van der Pagt en Mo el Azzouti hun plaats in de basis. De twee begonnen tegen ROAC op de bank en vanaf daar zagen zij een valse start van hun ploeg. Al in de eerste minuut kon ROAC profiteren van een misverstand tussen verdediger Justin Bulk en Thomas Herteveld, die normaliter in het tweede elftal het doel verdedigt (0-1).
Be Fair trok zich echter weinig aan van de vroege tegenslag. Met Rayvano Salhuteru – hij viel met lichte klachten uit - en Martijn Kok zat er wat De Best noemde 'veel voetbal' in de ploeg. Het meest tevreden was de trainer over de gedisciplineerde manier van spelen. "We hebben er nog wel eens een handje van door elkaar te rennen, maar vandaag speelde iedereen vanuit zijn taak en positie. Dan zie je dat we tot veel mooie dingen in staat zijn."
Via Stefan Rijsdam kwam Be Fair op 1-1 en dankzij Jaimy Grootenboer werd het 2-1. De voor Justin Bulk ingevallen rechtsback stoomde aan de vleugel op en verraste de Rijpweteringse doelman met een schot in de korte hoek (2-1). Volwassen bracht Be Fair daarna de zege over de streep.