Nicole de Wit en Boudewijn Koppen.
Nicole de Wit en Boudewijn Koppen.

Nicole de Wit en Boudewijn Koppen sportvrouw en -man van Waddinxveen

Algemeen 743 keer gelezen

Waddinxveen - Langlaufer Nicole de Wit en basketballer Boudewijn Koppen zijn vrijdag tijdens de zesde editie van het Waddinxveense sportgala gekozen tot respectievelijk sportvrouw en sportman van het jaar. Sportploeg van het afgelopen sportseizoen werden de mannen van hockeyclub Waddinxveen.

Door Erik van Leeuwen

Hij hield de beker hoog boven zijn hoofd en zocht contact met zijn teamgenoten in de zaal. Voor Boudewijn Koppen, speler van basketbalvereniging Bouncers, kwam zijn uitverkiezing als een verrassing. "Ik had er niet op gerekend, want als teamsporter val je toch minder op dan een individuele sporter", zei de topscorer van het eerste team van Bouncers, dat in de landelijke tweede divisie speelt. Dat hij al jaren een voorname rol speelt deed de vijfkoppige jury besluiten om Van Koppen aan te wijzen als Waddinxveense sportman.

Hij hield onder andere paratriatleet én favoriet voor de titel, Koen de Leeuw achter zich. De Leeuw wil met de blinde triatleet Daniël Knegt uit Hazerswoude naar de Paralympische Spelen in Tokio en samen timmeren ze hard aan de weg. Tijdens het voorbije wereldkampioenschap werden Knegt en De Leeuw zevende. "Om naar de Spelen uitgezonden te worden moeten we bij de eerste negen van de wereldranglijst staan. We staan nu elfde, maar hebben nog twee jaar te gaan", vertelde hij.

Bij de vrouwen waren twee sporters genomineerd en dat waren twee langlaufers uit hetzelfde gezin: Tosca en Nicole de Wit. De zusjes behoren al jaren tot de Nederlandse top, maar waren nog niet eerder genomineerd voor de belangrijkste Waddinxveense sportprijzen omdat ze niet bij een Waddinxveense club lid zijn. De organisatie van het Sportgala, Lionsclub Tsuytende, besloot dit jaar de regels aan te passen, waardoor ook Waddinxveense sporters die buiten de gemeentegrenzen bij een club actief zijn, genomineerd konden worden. "Als ik van iemand moet verliezen, dan maar van mijn zusje", zei Tosca de Wit. Voor de zussen staat over twee weken de eerste wedstrijd van het seizoen, in Italië, op het programma. "We zijn net terug uit Oberdorf, maar daar hebben we vooral als instructeurs gewerkt."
Lees meer in het Hart van Holland van woensdag 14 november