Afbeelding

College wil af en toe camera's kunnen plaatsen

Algemeen 228 keer gelezen

Waddinxveen – Mocht in Waddinxveen ergens de orde worden verstoord, dan wil het college van burgemeester en wethouders incidenteel camera's kunnen plaatsen. Hiermee moet eventuele overlast worden voorkomen. Om dit voor elkaar te krijgen moet de lokale wetgeving (APV) worden aangepast.

"Het plaatsen van beveiligingscamera's is een wens die al bij het opstellen van het coalitieakkoord is geformuleerd", legt burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis als portefeuillehouder openbare orde en veiligheid uit.

De precieze formulering voor het nieuwe beleid moet nog worden gemaakt, duidelijk is wel dat het om tijdelijk cameratoezicht zou moeten gaan. "Stel dat we signalen krijgen dat er tijdens oud en nieuw (weer) overlast is te verwachten op het Gouweplein - let wel, dit is een fictief voorbeeld - dan zouden we daar dus preventief kunnen ingrijpen." Verder gaf Nieuwenhuis aan met dit nieuwe beleid vooral meer instrumenten ter beschikking te hebben.

"Er kunnen momenten zijn waarbij we cameratoezicht hadden willen hebben", verdedigde Nieuwenhuis het beleid. Om dit vervolgens meteen weer te ontkrachten met de uitspraak: "Er zijn tot op heden geen momenten geweest waarop we het eigenlijk hadden willen gebruiken."

Desalniettemin wil het college de mogelijkheid hebben. "Er is geen actuele aanleiding voor, maar de coalitie wil wel dat het mogelijk is. Ik begrijpen dat dit vreemd kan overkomen", zei Nieuwenhuis.

De burgemeester legde uit dat het nieuwe beleid straks onderdeel is van een groter pakket aan maatregelen die de veiligheid moet bevorderen. "We willen het setje spelregels alvast klaar hebben liggen." Het voorstel moet nog door de gemeenteraad worden goedgekeurd. (David Zandbergen)