Afbeelding

Progressie ASW zit niet in punten

Sport 383 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – ASW was zondag op bezoek bij NOC Kralingen in Rotterdam dichtbij het eerste punt van de competitie. De Waddinxveense derdeklasser hield lange tijd gelijke tred met de thuisploeg, maar vijf minuten voor tijd incasseerde het alsnog een dure tegentreffer: 2-1.

Met nul punten uit zes wedstrijden is ASW de hekkensluiter in de afdeling. Trainer Marvin Paton sprak voor de competitiestart nog over plaatsing bij de eerste zeven, maar door dat doel werd door hem en de clubleiding de afgelopen weken een streep gezet. "Niet realistisch", zei Paton zondag, daarmee verwijzend naar de volle ziekenboeg. "We missen de afgelopen weken steeds een half elftal basisspelers. Onze selectie is nog niet van dien aard dat we gelijkwaardige vervangers hebben. Ik vind daarom dat we de spelers moeten beoordelen op hun niveau."

Tegen NOC Kralingen stemde het spel van die geïmproviseerde ploeg Paton tevreden. "Gezien de gegeven omstandigheden hebben we het goed gedaan. De gelijkmaker van Michael van de Zwart kwam voort uit een goed uitgespeelde aanval. De intentie om goed voetbal te spelen was er."
Paton is dan ook zeker tevreden over de ontwikkelingen bij ASW. Hij ziet progressie. Voor de buitenwacht is dat lastig waar te nemen. Dat ziet elke zondag een nederlaag. "De progressie zit niet in de punten, maar in andere zaken", benadrukte de gedreven trainer. "Toen ik kwam bestond de selectie uit aparte eilandjes. Nu is het een eenheid, met veel gezelligheid en vaste en duidelijke afspraken. Dat is de basis om prestaties te leveren. Ik ben ervan overtuigd dat de goede resultaten straks komen en dat de vooruitgang die we hebben geboekt ook meetbaar is in punten."
Een leegstromende Waddinxveense ziekenboeg kan de eerste overwinning in de competitie versnellen. Paton: "Ik ben bang dat het nog wel een tijdje duurt voordat we de selectie compleet hebben. Ik hoop dat ik over twee weken kan beschikken over Quinten van Leeuwen en Ewout Haagsman. Zij erbij scheelt al veel."