Willem Jan Oosterveen droeg zaterdag de aanvoerdersband van Be Fair. (tekst: Erik van Leeuwen, foto: Stef Hoogendijk)

Be Fair heeft genade met Nieuwkoop

Sport 220 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair heeft in de strijd om de bovenste plekken opnieuw goede zaken gedaan. Een week na de uitwinst bij Lugdunum klopte de Waddinxveense formatie Nieuwkoop met 2-1. Gezien de vele kansen na rust sprak trainer Bert de Best van een magere zege.

De oefenmeester, bezig aan zijn eerste seizoen bij de Waddinxveense derdeklasser, had zijn elftal moeten aanpassen. Zowel aanvoerder Geert Koren als Bart Houdijk moest op de bank beginnen, ten faveure van Mo El Azoutti en Lennart Kok. Koren en Houdijk gaven vorige week de voorkeur aan de Champions League-wedstrijd van Ajax tegen Benfica boven de training van Be Fair. Dat werd door De Best niet in dank afgenomen. "Ik heb begrip als spelers door werk of school niet aanwezig kunnen zijn, maar een wedstrijd bezoeken vind ik geen grote reden. Dan kies je voor je eigen belang boven dat van het team", legde de trainer de verbanning van het tweetal uit. "Dat Geert dat heeft gedaan neem ik hem extra kwalijk, want hij moet juist als aanvoerder het voorbeeld geven."

Be Fair bleek tegen Nieuwkoop aanvankelijk weinig hinder te ondervinden van de afwezigheid van Houdijk en Koren, want binnen tien minuten zette Pepijn de Pagter de thuisclub op 1-0. Daarna echter haperde de aanvalsmachine enigszins. Slordig balverlies leidde zelfs tot de gelijkmaker van Nieuwkoop. Het noodzaakte De Best in de rust een tactische omzetting te doen. Hij bracht Bart Houdijk voor Jordy Eijkhof, die enigszins onwennig was op de nummer tien-positie, en daarmee kwam meer controle en rust in het Waddinxveense spel. "Bart denkt en doet verdedigend. Hij was net die schakel die we op dat moment nodig hadden", sprak De Best, die Be Fair een groot veldoverwicht zag opbouwen.
Dat leidde tot veel kansen. Nadat Tom de Vos voor de 2-1 had gezorgd, lag een grote score in het verschiet. Robin Monsma toonde zich echter een meester in het missen van de mooiste kansen. De Best: "We hadden zeker met 5-1 moeten winnen. We kregen kansen die je niet mag missen."