(foto: pr)

Tim van Elleswijk tweede op NK karten

Sport 395 keer gelezen

KARTEN
Waddinxveen – Tim van Elleswijk heeft aan het NK karten in Assen twee bekers overgehouden. De jonge Waddinxvener (10) werd tweede in het algemeen klassement en won het Rookie(eerstejaars)-klassement.

Na goede trainingsdagen met zijn team op vrijdag begon zaterdag het NK. Tim was één van de 33 coureurs in zijn klasse waarin de top15 zeer aan elkaar gewaagd is. Hij reed een uitstekende kwalificatie en behaalde daarmee zijn eerste pole-position op een NK. In Race 1 mocht hij dan ook vooraan starten. Deze race ging volgens het boekje, hij eindigde als eerste. Na een wat mindere start kwam hij in de tweede race als tweede over de finish. In de beslissende derde race kreeg Tim in de allerlaatste bocht voor de eindstreep van een andere coureur een tik. Daardoor moest hij uitwijken waardoor meerdere coureurs hem konden passeren. Uiteindelijk kwam hij als vijfde over de finish.