Ronald Spoorendonk was dik tevreden over het spel van zijn team. (archieffoto)
Ronald Spoorendonk was dik tevreden over het spel van zijn team. (archieffoto)

Korbis verliest, maar maakt wél indruk

Sport 317 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen – Korbis verloor de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Achilles (16-10), maar trainer/coach Ronald Spoorendonk was dik tevreden over het spel. "We hebben bijna 45 minuten uitmuntend gespeeld."

Korbis nam in de eerste helft brutaal de leiding. Via treffers van Remco Sliedrecht en Bart Nuijten, die speelde voor de geblesseerde Benjamin Visser, kwamen de Waddinxveners op 3-5. Achilles, geschrokken van het Korbis-spel, kwam nog op gelijke hoogte (5-5), maar uit een vrije bal bepaalde Nuijten de ruststand op 5-6. Na de pauze zorgde Dunja Vermulm voor 5-7, waarna Achilles plankgas gaf en Korbis voorbijsnelde. De gasten bleven lang bij (drie doelpunten), maar uiteindelijk liep het verschil op tot zes: 16-10. "Een geflatteerde nederlaag", zei Spoorendonk. "Ik ben ontzettend trots op het spel van mijn team. We speelden heel bevlogen, maar ook volwassen. We hebben sinds de start van de competitie grote stappen gezet."
Dat een overwinning op Achilles, één van de kampioenskandidaten, nog te veel is gevraagd, vindt Spoorendonk logisch. "Dat geldt ook voor de wedstrijd van zaterdag tegen Excelsior, een andere kampioenskandidaat. Ook daar hebben we niets tegen te verliezen. Daarna spelen we tegen GKV en ONDO en dan moeten we weer iets."