Het vrouwenteam van Timios.
Het vrouwenteam van Timios.

Timios na zege naar tweede plaats

Sport 466 keer gelezen

VOLLEYBAL
Waddinxveen – De vrouwen van Timios boekten in de competitie de derde zege op rij. Punch 2 uit Delft werd zaterdag in sporthal Groenswaard met 3-1 verslagen.

Timios had eerder al gewonnen van RVV (4-0) en Zovoc (2-3). Met twaalf punten uit drie wedstrijden staat het team daardoor op de tweede plaats in de eerste klasse F, achter koploper VTC Woerden, dat twee punten meer heeft.
De ploeg van trainer Jan Zaal begon voor eigen publiek uitstekend. De dames wonnen de eerste set met 25-21, maar verloren daarna de grip op het spel van Punch: 21-25. In het derde bedrijf stelden de gastvrouwen orde op zaken: 25-21. Daarmee was het verzet van Punch gebroken. In de vierde set kwamen de gasten nog maar tot dertien punten.

De mannen van Timios hebben het zwaar in de promotieklasse. De nieuwkomer sprokkelt echter wel puntjes. Zaterdag tegen Switch pakte de formatie van trainer Ronald de Rooij er zelfs voor het eerst twee: 3-2. Tegen de nummer vijf van vorig seizoen liet Timios zien dat het steeds beter went aan het niveau. In de eerste set toonden de gasten veerkracht door een 20-17 achterstand om te buigen in een zege. Het einde van de eerste set werd bepaald door een ace van Luck Crijnen en mooi verdedigend werk van Robbert van Dijk waardoor Timios de eerste set pakte met 23-25. De tweede en ook de derde set ging Switch vlammend van start. Het spel van Timios werd wat rommelig waardoor het team achter de feiten aan bleef lopen. Switch won zonder veel moeite beide sets met 25-17. Met de basisopstelling van de eerste set startte Timios de vierde set. Met lange serviceseries van Luck Crijnen en Arjan van Schoonhoven werd Switch op 2-9 achterstand gezet. Robbert van Dijk wist steeds zijn punten te pakken op de buitenkant en Bas Huising heerste aanvallend en blokkerend in het midden. Toch herpakte Switch zich (24-24), maar Timios ging er met de buit vandoor (24-26). In de beslissende vijfde set ging de strijd tot 10-10 gelijk op, daarna nam Switch afstand: 15-11.