Wethouder Hannie van der Wal kijkt toe hoe een tijdcapsule in de vorm van een koffertje wordt 'verstopt'.
Wethouder Hannie van der Wal kijkt toe hoe een tijdcapsule in de vorm van een koffertje wordt 'verstopt'.

Nog een jaar wachten voordat er verhuisd kan worden

Algemeen 331 keer gelezen

Waddinxveen – Op het terrein waar binnen één jaar een groot scholencomplex zal verrijzen, wordt volop gebouwd. Op vrijdagochtend 5 oktober werd de begane grond van de school op het voormalige WSE-terrein afgemaakt. Samen met alle toekomstige leerlingen werd daar een feestelijk moment van gemaakt.

Door David Zandbergen

In het nog te bouwen pand komen twee scholen: de Koning Willem-Alexander school en de Regenboogschool. Daarnaast komt er een kinderdagverblijf en een peuterspeelzaal.

Alle huidige leerlingen van de scholen waren vrijdag aanwezig, wat ervoor zorgde dat een aanzienlijke groep van vijfhonderd leerlingen en ouders op de bouwlocatie stond.
De kinderen hadden een lied ingestudeerd en lieten flink van zich horen. De kinderstemmen zullen volgend schooljaar, wanneer het complex gereed moet zijn, elke dag te horen zijn. Omwonenden hebben eerder al hun zorgen geuit over de verwachte geluids- en verkeersoverlast die de school met zich meebrengt. Het scholencomplex wordt met fietspaden aan de noord- en zuidkant ontsloten, auto's kunnen via de Willem de Zwijgerlaan het terrein op.
Wethouder Hannie van der Wal erkent de problemen: "Kinderen maken nu eenmaal kabaal, dat is niets nieuws. We zijn diverse keren met omwonenden in gesprek gegaan." De wethouder weet dat desondanks toch niet iedereen blij is met de plannen. "Toch denk ik dat de overlast mee zal vallen. Ik heb zelf tien jaar bij een school gewoond. Mijn ervaring is juist dat een school levendigheid in je buurt brengt."
De leerlingen en ouders leken enthousiast over de nieuwe locatie: "Ze moeten wel een betere weg maken, hoor", zegt één leerling wijzend op het modderige pad dat er nu nog ligt. Een aantal kinderen had de eer om een koffer namens hun eigen school in een kuil te leggen. In deze koffer zitten allerlei voorwerpen van school: van een Jip-en-Jannekeboek tot zelfgemaakte tekeningen. Vervolgens werden de koffers met beton bedekt om hopelijk over heel veel jaren weer te worden gevonden.