ASW-aanvoerder Peter van den Hoek wint op het middenveld een duel.
ASW-aanvoerder Peter van den Hoek wint op het middenveld een duel. Foto: Picasa

Goede bedoelingen ASW vallen in het water

Algemeen 465 keer gelezen

Waddinxveen - "Zo slecht als het weer was, zo slecht waren wij", zei ASW-trainer Marvin Paton na het eerste competitieduel van zijn elftal. In de Montfoortse regen viel het debuut van de Zoetermeerse oefenmeester letterlijk en figuurlijk in het water, ASW verloor afgelopen weekend met 6-2 van MSV'19.

Door Erik van Leeuwen

Paton gaf na afloop van de eenzijdige strijd volmondig toe dat hij was geschrokken van het optreden van zijn ploeg. "Het was een negatieve verrassing, zeker in vergelijking met wat die jongens in de voorbereiding lieten zien", erkende hij. "We hebben ons niet aan de opdracht gehouden. Ik zag vooral in het begin veel zenuwen, misschien dat dat ons parten speelden."

Paton verschool zich in ieder geval niet achter de afwezigheid van Dave Captein. De centrale verdediger was vanwege werk niet van de partij en zonder Captein oogde de Waddinxveense defensie zeer kwetsbaar. Quesnel Spijker voelde zich in het hart van de verdediging zeker niet op zijn gemak en ook de andere drie spelers in de laatste lijn, Aron Verkleij, Gert-Jan Olofsen en Dean van Dorp, maakten een allesbehalve zekere indruk. "Het hielp inderdaad niet mee dat we vaak op één lijn verdedigden", constateerde Paton. Mede doordat de middenvelders van MSV'19 vaak een vrije doortocht kregen van hun directe opponenten kwamen de ASW-verdedigers regelmatig in een ondertalsituatie.

Binnen 23 minuten leidde MSV'19, met 3-0 door treffers van Mark Kemp en Jort van Geffen (2). Even leek ASW zich na de 3-1 van Javier Goor op te richten, maar in de slotfase van de eerste helft scoorde de thuisploeg binnen zes minuten nog tweemaal: 5-1.

De onvrede in het veld was zichtbaar bij ASW en nog voordat de kleedkamer was bereikt kwam dat tot uiting. Aanvaller Michael de Zwart ontstak in woede. "We laten ons helemaal wegspelen", riep hij zijn medespelers kwaad toe.

"Dat is nooit goed om te doen," zei Paton later over de verhitte reactie van zijn aanvaller. "In de kleedkamer wees iedereen met het vingertje naar elkaar. Ik heb daar meteen korte metten meegemaakt. Voetbal is een teamsport, we doen het met elkaar. Gelukkig werd die boodschap begrepen, want na rust zag ik iedereen er voor knokken."

In die tweede helft voorkwam ASW in ieder geval een nog grotere afstraffing. Jesper Kolfschoten kopte weliswaar helemaal vrijstaand de 6-1 binnen, maar daar tegenover stond de tweede Waddinxveense goal van Michael de Zwart. De aanvaller plukte de bal van een MSV'71-schoen en schoot deze langs keeper Wesley Oostrom. Hij revancheerde zich daarmee voor zijn gemiste kans even daarvoor.

"De tweede helft hebben we 1-1 gespeeld, daar kan ik niet ontevreden over zijn", reageerde Paton, die MSV'19 wel tipt als promotiekandidaat. "Ze zijn vorig seizoen al vijfde geworden en ze hebben zich ook nog eens versterkt. Ook in goeden doen was het een helse opgave voor ons geweest om hier een goed resultaat te halen. Dat is geen excuus van mijn kant, want ik vind dat we veel beter zijn en kunnen dan we vandaag hebben laten zien."