Afbeelding

Lopend of fietsend naar school

Algemeen 202 keer gelezen

Waddinxveen - "Ga zoveel mogelijk met de fiets of lopend naar school. Dat komt jullie veiligheid ten goede", gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland drukte het alle leerlingen van de Koning Willem-Alexanderschool in Waddinxveen donderdagochtend nog eens op het hart. Samen met wethouder Kirsten Schippers opende hij de Zuid-Hollandse Schoolbrengdag in de Week van de Verkeersveiligheid.

"Er zijn nog altijd heel veel mensen die hun kinderen met de auto naar school brengen. Als je ver weg woont of meteen doorgaat naar je werk, begrijp ik dat wel. Maar er zijn ook mensen die geen fiets hebben of vlakbij school wonen en toch met de auto gaan. Deze laatste groep willen we motiveren om het anders te gaan doen. Vandaar dit moment", legde de gedeputeerde uit.

Bert Wiltink, directeur van de Koning Willem-Alexanderschool beaamde dit. "Wij besteden op school veel aandacht aan verkeerseducatie, maar de ouders hebben ook een belangrijke rol en zijn bovendien het voorbeeld voor de kinderen."

Volgens wethouder Schippers is veiligheid rond scholen een belangrijk thema in Waddinxveen. Ze legde uit waarom: "Elk kind moet veilig naar school kunnen fietsen. Wij werken daar ook hard aan door bijvoorbeeld schoolzones in te richten en rotondes aan te passen zodat fietsers voorrang hebben".

De Schoolbrengdag maakt deel uit van de Week van de Verkeersveiligheid. Deze themaweek wordt georganiseerd door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV), een initiatief van de Provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

De leerlingen van beide schoolvestigingen, leken donderdagochtend vooral bezig te zijn met het keuren van elkaar of van elkaars versierde fietsen. Het zag er dan ook vrolijk uit, al die gekleurde slingers en ballonnen op het schoolplein van de Koning Willem-Alexanderschool aan de Peter Zuidlaan. Na enkele toespraken drukte wethouder Schippers op de toeter en werd door gedeputeerde Vermeulen het sein op groen gezet waarna een feestelijke rondgang op het schoolplein volgde op de fiets of lopend.

Van elke groep werd door een kinderjury bepaald wie het mooist was verkleed of wie zich flink had uitgeleefd op zijn of haar fiets. De winnaars krijgen vrijdag op school een prijsje. En van de provincie kregen alle kinderen iets lekkers of een bellenblaas cadeau. In totaal deden 175 scholen in Zuid-Holland mee aan de Schoolbrengdag 2018.