Anneke van der Velden vertelt  Nieuwenhuis hoe blij ze is met de thuiszorg. (foto en tekst: Nicole Lamers)
Anneke van der Velden vertelt Nieuwenhuis hoe blij ze is met de thuiszorg. (foto en tekst: Nicole Lamers)

Burgemeester bezoekt cliënten met wijkverpleegkundige

Algemeen 379 keer gelezen

Waddinxveen - Over ruim anderhalve maand is Evert Jan Nieuwenhuis precies een jaar burgemeester van Waddinxveen, op 6 november 2017 werd hij beëdigd.

Hij zegt het goed naar zijn zin te hebben, al is het ook nog wel even wennen voor zijn kinderen die eveneens moesten verhuizen. Om de Waddinxveners een beetje te leren kennen, nodigde hij de inwoners uit om hem op de koffie te vragen en zo kennis te maken met verenigingen, organisaties of gewoon met mensen op de werkvloer.
Jolanda Bok, wijkverpleegkundige bij Zorgpartners, liet zich dat geen twee keer zeggen en nodigde Nieuwenhuis uit. Maandagochtend 10 september bezocht hij met haar drie cliënten. Een van hen is Anneke van der Velden. Anneke was rond de 50 toen ze te horen kreeg dat ze een longtumor had. Het bleek dat ze twee wervels moest laten vervangen, maar dat pakte verkeerd uit. De Waddinxveense komt in een rolstoel terecht nadat ook nog een dwarslaesie wordt vastgesteld. "Ik ben zo blij met Jolanda en met de thuiszorg. Ik kan eigenlijk nog heel veel zelf, ik kan me alleen niet meer zelf wassen en aankleden." Daarnaast heeft ze wondverzorging nodig. "Als de thuiszorg er niet was, zou ik naar een verpleeghuis moeten. Ik ben pas 53 jaar en doe thuis nog van alles. Ik zorg regelmatig voor mijn kleinkinderen van 3 en 5 jaar, ik haak en doe grotendeels nog zelf het huishouden. Ik heb ook nog veel afspraken buitenshuis. Mijn weken zijn echt goed gevuld en ik zou niet anders willen." Bok glundert. "Dat is toch mooi, iemand die zo in het leven staat ondanks wat haar is overkomen. Daarom vind ik het belangrijk dat de burgemeester hier ook zit. Niet alleen om te zien wat ik doe, ik ben trots op mijn werk, maar ook om het bijzondere verhaal te horen van Anneke. Veel mensen denken dat thuiszorg iets is voor oude mensen, maar dat is niet zo. Dat blijkt maar weer." Nieuwenhuis knikt. "Dat is waar. Maar het is geweldig om te zien dat met behulp van Zorgpartners mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Zeker op de leeftijd van deze mevrouw. U heeft al genoeg aan uw snoer om het zo maar te zeggen, dan is zo'n hulp heel waardevol."