Wethouder Ten Zijthoff pleit bij de oplevering van woningen aan de Dreef voor nog veel meer huurwoningen in Waddinxveen.
Wethouder Ten Zijthoff pleit bij de oplevering van woningen aan de Dreef voor nog veel meer huurwoningen in Waddinxveen.

Run op huurwoningen de Dreef

Algemeen

Waddinxveen - Het eerste blok van 25 huurwoningen aan de Dreef, gebouwd op de strook grond paralel aan de Pater Jornaweg, is zo goed als klaar en donderdag 30 augustus opgeleverd. De huizen, waarvan 15 eengezinswoningen, 6 appartementen en 4 woonwagenwoningen gingen als warme broodjes over de toonbank. Woningcorporatie Woonpartners Midden-Holland ontving bijna 750 reacties.

Volgens de woningbouwvereniging is de vraag naar betaalbare woningen groot. Er zou een fors tekort zijn aan 'normaal' geprijsde huurwoningen tussen de 710 en 850 euro. Wethouder Henry ten Zijthoff benadrukte dit bij de sleuteloverdracht aan de eerste bewoners. Hij zei: "Van de 2700 woningen in park Triangel is maar 7 procent sociale huur. Dat is echt veel te weinig. Ik ga er alles aan doen om hier meer sociale huurwoningen te laten bouwen."

Ruim de helft van de gegadigden komen, volgens Woonpartners Midden-Holland, uit Waddinxveen en Gouda, 17 procent reageert van buiten de regio. Het zou allemaal te maken hebben met de schaarste op de woningmarkt. "De vraag is zo groot dat jonge mensen al dan niet uit nood geboren, hun zoektocht uitbreiden en niet meer in populaire steden als Utrecht of Rotterdam kunnen blijven wonen", meent René Mascini, directeur-bestuurder van de woningcorporatie.

Binnenkort start Woonpartners met de bouw van nog 29 woningen in Parkhoven en 54 appartementen (tiny houses) bij het Stationspark. Mascini: "We gaan graag met de gemeente Waddinxveen in gesprek om tijdens deze collegeperiode nog 100 extra sociale huurwoningen te bouwen."