De veelbesproken tennishal bij De Sniep.
De veelbesproken tennishal bij De Sniep. Foto: Nicole Lamers

Streep door aankoop tennishal De Sniep

Algemeen 910 keer gelezen

Waddinxveen - De tennishal naast zwembad De Sniep komt niet in gemeentelijke handen. Een meerderheid van de 'nieuwe' gemeenteraad was tegen het voorstel van het 'oude' college om de hal te kopen en te slopen om zich daarmee te verzekeren van een strategisch belangrijk stuk grond. "Er zitten te veel haken en ogen aan", aldus D66-fractievoorzitter Albert Grooten.

Door Erik van Leeuwen

Met de koop en de sloop van de tennishal zou een bedrag gemoeid zijn van 750.000 euro. De nieuwe coalitie in de raad - D66, Weerbaar Waddinxveen, PvdA/GroenLinks en VVD - vindt dat een eventuele aankoop van een sportaccommodatie moet passen binnen een integrale visie. Tijdens het onlangs gepresenteerde coalitieakkoord kondigden de vier partijen al aan dat er een speciaal sportaccommodatiebeleid voor Waddinxveen komt.

"Het is zeker een interessant stuk grond, maar je kunt de aankoop niet los zien van andere ontwikkelingen", reageerde Albert Grooten van D66 na afloop. "We moeten eerst duidelijk krijgen wat er bijvoorbeeld met sporthal De Dreef gaat gebeuren. Ik begrijp best dat het voor de eigenaar vervelend is dat de aankoop nu niet doorgaat, maar we moeten belangen afwegen en het algemeen belang gaat voor."

"Daarnaast zou de aankoop en dus sloop een verarming van de sportaccommodaties betekenen, want er komt niets voor terug. Tennisliefhebbers zouden naar Boskoop moeten, maar die hal zit vol", aldus Grooten, die ook aangaf dat de 'timing' van het voorstel niet goed was. "Het was een hals-over-kop-voorstel."

PCW en CDA waren wél voor de aankoop. Albert Kerssies van PCW sprak van een gemiste kans. Trix de Kruijff (CDA) vindt dat de gemeente nu de regie kwijt is over sportpark De Sniep. "Je had het hele gebied kunnen hebben. Het zou een strategisch ijzersterke zet zijn geweest. Je krijgt volgens mij maar één keer de kans het huis van de buurman te kopen."

Kerssies: "Ik ben benieuwd hoe de andere partijen de toekomst van De Sniep voor zich zien."
Volgens Grooten komen er nog nieuwe kansen. "Het is heus niet zo dat andere partijen zich daar zomaar kunnen vestigen. Als raad ga je nog altijd over de bestemming van het gebied. Eerst een goed plan, dan pas tot koop overgaan."