Van links naar rechts Kirsten Schippers, Henry ten Zijthoff, Gezina Atzema en Hannie van der Wal.
Van links naar rechts Kirsten Schippers, Henry ten Zijthoff, Gezina Atzema en Hannie van der Wal. Foto: Nicole Lamers

Portefeuilles verdeeld bij nieuw college

Politiek 829 keer gelezen

Waddinxveen – De vier wethouders, die samen met burgemeester Nieuwenhuis, het nieuwe college in Waddinxveen gaan vormen, moeten nog even geduld hebben. Zij worden pas in de raadsvergadering van woensdag 30 mei beëdigd en geïnstalleerd.

Dat heeft met de vergadercyclus van de raad te maken. Woensdag 23 mei vindt de besluitvormende raad plaats; het laatste optreden van het huidige college. Waddinxveen krijgt vier debutanten als wethouder: Gezina Atzema (VVD), Henry ten Zijthoff (PvdA/GroenLinks), Kirsten Schippers (Weerbaar Waddinxveen) en Hannie van der Wal (D66). Ze hebben allemaal geen wethouderservaring.
De coalitie zet hoog in op inwonersparticipatie. "De burger moet gehoord worden", vatte Raymond Boer (VVD) het samen. Kirsten Schippers, de jongste kandidaat-wethouder, krijgt de taak om de inwoner een stem te geven in het inspraakproces. Zij krijgt daarnaast mobiliteit en recreatie in haar portefeuille. Van der Wal krijgt de zorg over financiën, onderwijs en sport, tweede loco-burgemeester Ten Zijthoff over wonen, zorg en arbeidsparticipatie. Atzema, die ook eerse loco-burgemeester is, gaat zich bekommeren over ruimte, economie en duurzaamheid.
Het streven is om het collegeprogramma na de zomervakantie te presenteren.