Afbeelding

Raad worstelt met aankoop tennishal

Algemeen 563 keer gelezen

Waddinxveen – De aankoop van de tennishal op sportpark De Sniep is nog geen uitgemaakte zaak. De gemeenteraad heeft grote moeite met de hoge kosten die gepaard gaan met de aankoop. "Het gaat om veel geld", aldus Sylvia Vink van Weerbaar Waddinxveen (WeWa).

Door Erik van Leeuwen

Het voorstel om de tennishal aan te kopen stond al eerder op de agenda, maar toen werd besloten het besluit uit te stellen tot er een nieuwe raad was. Weerbaar Waddinxveen wilde woensdag bij de raadsvergadering het besluit opnieuw doorschuiven, maar stond daar alleen in.

Claim
Het college drukte de raad op het hart om nu wel een besluit te nemen. "Er ligt een voorlopige koopovereenkomst en het zou juridische gevolgen kunnen hebben als we geen besluit nemen", legde wethouder Kees de Jong uit. Hij is bang voor een eventuele claim van de verkopende partij. "Beter nog een 'nee' dan helemaal geen besluit", gaf hij de raad mee.

Het college wil de tennishal kopen en snel slopen, omdat er in het pand ook asbest aanwezig is. De Jong legde uit dat de aankoop als een strategische zet moet worden gezien. "Van ons als bestuurder wordt verwacht dat we ook in de toekomst kijken. De aankoop van de hal geeft ons de kans om over een grote lap grond te beschikken waarmee we veel kanten op kunnen in de toekomst."

Sportcampus
De Jong, die over een paar weken wethouder-af is, zei zich voor te kunnen stellen dat de raad in de toekomst een besluit moet nemen over vervanging van sportzaal De Dreef en dat er dan gekeken wordt naar de locatie bij De Sniep. "Je zou er bijvoorbeeld één sportcampus van kunnen maken. Op de plek van De Dreef zou dan woningbouw kunnen komen. De opbrengst die dat voor de gemeente zou kunnen opleveren, is ruim voldoende om de kosten voor de bouw van een nieuwe sporthal op sportpark De Sniep te compenseren."

Integrale visie
D66-voorman Albert Grooten uitte openlijk zijn twijfels. Hij vindt dat de toekomst van sportaccommodaties vanuit één integrale visie bekeken moet worden. "Ik begrijp de achterliggende gedachte achter de aankoop van de tennishal, maar het maakt geen onderdeel uit van een groter geheel. Ik heb er ook moeite mee dat gebruikers gedupeerd gaan worden."

Veel geld
Weerbaar Waddinxveen vond het wel een heel groot bedrag dat in één keer wordt uitgegeven. "Een euro kunnen we maar één keer uitgeven." De totale kosten voor aankoop en sloop van de hal bedragen 750.000 euro. Op 30 mei staat de besluitvormende raadsvergadering gepland, op die avond worden ook de nieuwe wethouders geïnstalleerd.