(foto: Marko van Veen/112hm.nl)
(foto: Marko van Veen/112hm.nl)

Zes gewonden bij ernstig ongeval A12

Algemeen 317 keer gelezen

Regio - Op de A12 ter hoogte van Zevenhuizen vond  donderdag 3 mei rond 13.00 uur een ongeval plaats met vier voertuigen. Ambulances vervoerden zes slachtoffers naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Vooralsnog bestaat het vermoeden dat een vrachtwagenchauffeur, die van Utrecht naar Den Haag reed, tijdens een inhaalmanoeuvre een klapband kreeg. Hierna raakte de vrachtauto een busje, dat op de linker rijstrook reed, waardoor beide voertuigen richting de betonnen vangrail in de middenberm schoven. Het busje ging door de vangrail heen waardoor betonnen delen op de andere rijbaan terecht kwamen. Twee auto's, die reden op de spitsstrook van Den Haag naar Utrecht, raakten door deze betonnen delen zwaar beschadigd.

Omdat de hulpdiensten ruimte nodig hadden om slachtoffers te helpen en veilig te kunnen werken, werd de snelweg A12 in beide richtingen afgesloten. Ook werd de traumahelikopter ingezet. Nadat zes slachtoffers naar het ziekenhuis vervoerd waren, deed de afdeling Verkeersongevallen Analyse uitgebreid onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Hierbij werden door een politiehelikopter overzichtsfoto's gemaakt. Ook spraken agenten met getuigen. Het onderzoek is nog niet afgerond.

De wegen waren tot in de avonduren afgezet waardoor het verkeer in Waddinxveen, Boskoop en op de N11 ook vastliep.