Afbeelding

Loendersloot blijft toch bij De Gouwe

Sport 280 keer gelezen

WATERPOLO
Waddinxveen - Cees Loendersloot gaat toch door als trainer van de herenselectie van De Gouwe. Eerder berichtte de oefenmeester dat hij de club zou verlaten.

"De club gaf aan toch nog een gesprek te willen", zei Loendersloot. "Dat gesprek zijn gesprekken geworden en daarin hebben we elkaar kunnen overtuigen dat er een voedzame bodem is voor een verdere samenwerking."
Volgens Loendersloot staat De Gouwe de komende jaren voor een aantal uitdagingen. Zo moet het eerste team worden verjongd, omdat drie spelers – Thiemo Geleijnse, Jordy Witjes en Kors van Tilburg - stoppen of lager gaan spelen. "Nog twee andere spelers twijfelen. Het kan best dat straks een half team vervangen moet worden. Dan kun je natuurlijk niet gaan roepen dat je voor een top4-plaats gaat, zoals dit seizoen. Handhaving heeft dan de eerste prioriteit. Ik heb ook wat ideeën geventileerd voor andere zaken, het bestuur heeft aangegeven daarmee aan de slag te willen."
De Gouwe verspeelde zaterdag op de laatste speeldag de tweede plaats in de competitie. Delft was met 12-8 te sterk voor de Waddinxveense formatie, die streekgenoot NieMo-Van Vliet langszij zag komen. "In het begin was er nog niks aan de hand, totdat de scheidsrechters een aantal dubieuze beslissingen in ons nadeel namen", constateerde Loendersloot. "We kwamen met 8-7 achter en vanaf dat moment kwamen we niet meer in ons spel."
In de laatste twee periodes scoorde De Gouwe nog maar één keer.