Afbeelding

Timios verzekert zich van extraatje

Sport 183 keer gelezen

VOLLEYBAL
Waddinxveen - Voor de mannen van Timios lonkt de promotieklasse. De Waddinxveners verzekerden zich op de laatste speeldag van de tweede plaats in het klassement door in Den Haag met 0-4 te winnen van Sovicos. Daardoor mag het komende zaterdag aantreden in een driekamp met als inzet een plaats in de promotieklasse.

Timios had het in Den Haag alleen in de eerste set moeilijk. In de slotfase wist Sovicos van een 19-21 achterstand terug te komen tot 24-24, maar uiteindelijk beschikten de bezoekers over de meeste veerkracht: 24-26. In het vervolg deelde Timios, dominant spelend, de lakens uit. De servicedruk was goed verzorgd en ook de passing en verdediging waren uitstekend. Spelverdeler Rens de Rooij kon de aanvallers goed in stelling brengen. Met veel nauwkeurigheid en creativiteit omzeilde hij de blokkering van de thuisploeg. De tweede, derde en vierde set gingen dan ook met overtuigende cijfers naar Timios (12-25, 13-25 en 14-25).

Door de 0-4 zege stelde de Waddinxveense formatie de tweede plaats veilig en mag zaterdag in Den Haag met Punch (nummer twee andere eerste klasse) en Delta uit Delft (nummer tien promotieklasse) uitmaken welke ploeg volgend seizoen de promotieklasse completeert.