Palet Welzijn, HCW, Care for Family en Antilope kregen een  cheque uit handen van wethouder Leferink. Be Fair was verhinderd.
Palet Welzijn, HCW, Care for Family en Antilope kregen een cheque uit handen van wethouder Leferink. Be Fair was verhinderd. Foto: Nicole Lamers

Goede doelen krijgen 1400 euro via indoor schaatsbaan

Algemeen 256 keer gelezen

Waddinxveen - Afgevaardigden van verschillende goede doelen hebben woensdag 18 april uit handen van wethouder Brigitte Leferink een cheque overhandigd gekregen. In totaal ging het om 1400 euro.

Het geld is bijeen gebracht met de indoor schaatsbaan in het Huis van Hoop in winkelcentrum Gouweplein, die gedurende de kerstperiode geopend was.

Het initiatief van wijkregisseur Peter Kops en het team wijkregie van de gemeente werd goed ontvangen. De schaatsbaan was onverwacht een groot succes: "Het succes was voor ons echt overweldigend", meent Kops.

De gemeente kijkt met plezier terug op het afgelopen jaar, maar meldt wel dat dit jaar de inwoners meer zelf het initiatief moeten gaan nemen. "We hopen dat er inwoners zijn die zelf zoiets op poten willen gaan zetten. Natuurlijk wil de gemeente er wel aan meehelpen."

Care for Family kreeg een cheque van 400 euro. Suzanne Hetyey van de stichting was erg blij met de gift: "We hebben het op dit moment niet makkelijk. Zowel in onze moestuin als bij de beroemde eend op de rotonde aan de Beijerincklaan hebben de laatste tijd incidenten plaatsgevonden met vernieling waardoor minder geld overblijft voor Care for Family (Stichting Rotondes Waddinxveen onderhoudt de rotondes met sponsorgeld en daarvan gaat ook een bedrag naar Care for Family, red.)."

Hetyey: "Er is veel geld nodig om het allemaal te repareren. We zijn met deze gift dus extra blij."

Ook Palet Welzijn kreeg een cheque van 400 euro. De initiatieven van atletiekvereniging Antilope, Hockey Club Waddinxveen en voetbalvereniging Be Fair om gehandicapten mee te laten doen aan sportactiviteiten, kregen van de wethouder die over sport gaat, elk een cheque van 200 euro.

Endenburg
Er waren meer gulle gevers in de maand april. Het Rotterdams installatiebedrijf Endenburg bestaat 90 jaar en besloot zeven teams van het eigen bedrijf elk 1.500 euro te geven dat aan een goed doel mocht worden geschonken. Een team koos voor de Stichting Gered Gereedschap Waddinxveen. Hiermee worden vakmensen in ontwikkelingslanden met kennis, kunde en middelen gesteund.