Afbeelding

Leergeld Waddinxveen helpt zeventig kinderen

Algemeen 457 keer gelezen

Waddinxveen - Dankzij Leergeld Waddinxveen konden vorig jaar zeventig kinderen uit bijna vijftig gezinnen mee op schoolreis, schoolkamp of excursie. Ook werden vier fietsen en zeven computers verstrekt. Voor veertien gezinnen werd een ouderbijdrage betaald.

Deze cijfers komen uit het jaarverslag over 2017 van de stichting Leergeld Waddinxveen. De stichting is in 2016 gestart op verzoek van scholen, omdat die zien dat sommige leerlingen niet kunnen meedoen aan activiteiten die op een school normaal zijn. In elke klas zitten gemiddeld twee of drie kinderen die dit treft. Leergeld helpt leerlingen van vier tot achttien jaar onder het motto: nu meedoen is straks meetellen. Scholen geven aan welke leerlingen hulp nodig hebben. Ouders kunnen zich ook aanmelden via de website leergeldwaddinxveen.nl.
In het hele land zijn plaatselijke stichtingen die werken volgens de 'leergeldformule'. Die houdt in dat een coördinator de aanvragen toetst en dat daarna twee intermediairs naar het gezin toe gaan. Zij voeren gesprekken om te achterhalen wat echt nodig is. Ook kan de weg worden gewezen naar steun op andere gebieden.
De hulp aan de Waddinxveense kinderen was mogelijk dankzij bijdragen van serviceclub Rotary, Rabo Foundation, Nationaal Fonds Kinderhulp, Armoedefonds en de gemeente Waddinxveen. De aanvragen zijn in 2017 sterk toegenomen en die stijging zette begin dit jaar door. Daarom zoekt de stichting met ANBI-status naar meer fondsen, ook van particulieren.