Dylan Hartgers hier samen met Wieke bij het Junior Songfestival. (foto:pr)
Dylan Hartgers hier samen met Wieke bij het Junior Songfestival. (foto:pr) Foto: Nicole Lamers

Waddinxveense Dylan Hartgers in nieuwe televisieserie op NPO3

Algemeen 1.951 keer gelezen

Waddinxveen – Bij de meeste 14-jarige jongens staat hooguit een baantje als vakkenvuller op hun cv – als ze dat al hebben. Hoe anders is dat voor de 14-jarige Waddinxveense Dylan Hartgers, die na The Voice Kids, het Junior Songfestival en verschillende musicals nu ook op NPO3 te zien is in de serie De Eindmusical.

Door David Zandbergen

De nieuwe serie telt in totaal acht afleveringen, waarvan de eerste aflevering afgelopen zaterdag te zien was. Hartgers: "De serie vertelt het verhaal over groep acht die een musical instudeert." In de serie speelt Dylan de rol van Michiel, een rol waarin hij zowel zijn zang-, als dans- en acteerkwaliteiten kwijt kan: "Ik vind zingen en acteren allebei heel leuk, ik had dus geluk dat ik het in deze serie allebei mocht doen." Interesse voor muziek maken en optreden zat er al vroeg in bij Dylan, woonachtig in Waddinxveen en student aan het Coenecoop College. "Ik zong eigenlijk altijd al wel, en bedacht samen met mijn zusje optredens", vertelt hij. De eerste keer auditie was al op 8-jarige leeftijd. "Ik was toen zo nerveus dat ik eigenlijk niks kon zeggen" herinnert hij zich. Gelukkig voor hem ging het daarna beter, hij kreeg een paar jaar later een rol in de musical 'Waanzinnig Gedroomd' waarbij alle grote theaters van Nederland werden aangedaan. Later volgde deelname aan The Voice Kids, een finaleplaats bij het Junior Songfestival van vorig jaar, verschillende reclames, en nu dus de nieuwe serie. De landelijke media-aandacht zorgt ervoor dat Dylan regelmatig op straat wordt herkend. "Allemaal mensen die met me op de foto willen, alleen maar super leuk." Dylan hoopt dat er in de toekomst nog een rol in een bioscoopfilm of langlopende serie in zit, en droomt van optredens voor een heel groot publiek. Of er nog mooie rollen aan zitten te komen? "Tja, daar kan ik echt niets over zeggen…"
De eindmusical uit de serie van NPO 3 kan ook als eindmusical van groep 8 worden gespeeld. Doet jouw school daar aan mee? Laat het Dylan weten via dylan_hartgers@ziggo.nl. Dylan komt dan graag kijken. De Eindmusical is elke zaterdag om 17.40 uur te zien op NPO3.