Juliette Brandenburg vindt dat je als raadslid moet uitleggen wat je doet en waarom je dat doet.
Juliette Brandenburg vindt dat je als raadslid moet uitleggen wat je doet en waarom je dat doet. Foto: Nicole Lamers

'Moeders van jonge kinderen moeten ook in de raad'

Politiek 401 keer gelezen

Waddinxveen - Volgende maand worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Alle inwoners van Waddinxveen van 18 jaar en ouder kunnen woensdag 21 maart bepalen wie in de gemeenteraad komen en wie dus gaan beslissen wat er de komende vier jaar in Waddinxveen gebeurt. Op de kieslijsten van de deelnemende partijen staan heel wat nieuwe gezichten. Ze stellen zich om beurten voor.

Juliette Brandenburg (35)
Partij: D66, nummer 3

Al in haar studietijd sluit Juliette Brandenburg zich aan bij D66. Maar ze besteedt in die periode toch vooral veel tijd aan haar studie Beleid en Management in de zorg. Na haar studie verhuist ze naar Waddinxveen, ze trouwt in 2011 in de remonstrantse kerk en wordt pas politiek actief na de vorige verkiezingen. "Ik werd getriggerd door het coalitie-akkoord. Het viel me op dat veel zaken zo ver van de mensen af staan." Ze noemt de zondagsopening, maar ook voldoende sportzalen waarvoor zelfs gedemonstreerd is in Waddinxveen. "Ik vond het tijd om politiek actief te worden." Ze volgt een cursus voor raadsleden in spe en besluit de sprong te wagen. "Ik vind ook dat moeders met jonge kinderen, zelf heb ik een zoon van 5, vertegenwoordigd moeten zijn in de raad. Niet dat er over je besloten wordt, maar met jou."
Ze vindt heel veel onderwerpen interessant, maar zal zich zeker ook willen richten op werklozen, om die opnieuw aan een baan te helpen. "Ik ben zelf een poos werkloos geweest en alles wat ik in die periode heb geleerd qua sollicitatie of jezelf in de kijker spelen, wil ik graag delen. Ik begeleid ook iemand via het project ReconnAct Maatjesproject. Dat geeft heel veel voldoening."