John van der Steldt gaat vooral voor veiligheid, in de breedste zin van het woord.
John van der Steldt gaat vooral voor veiligheid, in de breedste zin van het woord. Foto: Nicole Lamers

'Ik wil me graag nuttig voelen voor de maatschappij'

Politiek 269 keer gelezen

Waddinxveen - Volgende maand worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Alle inwoners van Waddinxveen van 18 jaar en ouder kunnen woensdag 21 maart bepalen wie in de gemeenteraad komen en wie dus gaan beslissen wat er de komende vier jaar in Waddinxveen gebeurt. Op de kieslijsten van de deelnemende partijen staan heel wat nieuwe gezichten. Ze stellen zich om beurten voor.

John van der Steldt (52)
Partij: WeWa, nummer 4

Hij schat zelf voor 95 procent in dat hij in de gemeenteraad van Waddinxveen komt. "Samen met de meiden", zoals hij de top drie van Weerbaar Waddinxveen (WeWa) aanduidt met Kirsten en Helma Schippers en Sylvia Vink. Van der Steldt meent dat er nog nooit zoveel kandidaten op de lijst van WeWa hebben gestaan. "Hoe dat komt? Omdat we het gewoon heel goed doen. We gaan er ook een zetel bij krijgen, daar ben ik van overtuigd."

Van der Steldt wil zich vooral hard maken voor veiligheid. "In de breedste zin van het woord, veiligheid op straat, maar ook bijvoorbeeld qua infrastructuur." En het afschaffen van de hondenbelasting, dat is ook iets waar Van der Steldt voor staat. "Ik heb zelf twee honden en betaal al jaren, maar heb er nauwelijks iets voor teruggekregen. Die paar hondenveldjes die de gemeente in al die jaren heeft aangelegd..."
De nummer vier op de lijst van WeWa heeft zin in de politieke uitdaging. "Ik ben arbeidsongeschikt verklaard, jaren geleden al en heb een paar keer kantje boord gelegen, maar dat heeft als voordeel dat ik nu wel meer tijd heb. Ik wil me graag nuttig voelen voor de maatschappij."