Afbeelding

Senioren in huidig gemeentehuis

Algemeen 710 keer gelezen

Waddinxveen - Het college van burgemeester en wethouders wil dat het gemeentehuis aan het Raadhuisplein dat nu nog even dienst doet als gemeentehuis van Waddinxveen, in de nabije toekomst een appartementencomplex wordt voor senioren. Het zou specifiek om huurwoningen gaan.

Eind deze maand verhuizen alle ambtenaren en het dagelijks bestuur naar het nieuwe gemeentehuis in het voormalige pand van de Hema/Rabobank dat compleet verbouwd is. Een deel van het 'oude gemeentehuis' zal dan tijdelijk even bewoond worden om kraken te voorkomen.

Het omzetten van een kantoorfunctie naar een woonfunctie, is iets wat de gemeente moet doen. Daarna zal naar een koper/ontwikkelaar worden gezocht die het plan van het college handen en voeten wil gaan geven. "We willen in elk geval dat gebouwd of verbouwd gaat worden binnen de bestaande schil", aldus wethouder Kees de Jong donderdag bij het wekelijkse persgesprek.

Dat de gemeente hier waarschijnlijk minder geld aan overhoudt dan dat zij voor 'gewone huizenbouw' had gekozen, zegt De Jong zich te realiseren. "Het is een zeer bewuste keuze van dit college om voor deze specifieke doelgroep te bouwen. Voor senioren die niet de mogelijkheid hebben een duur appartement te kopen. En dat je daar dan mogelijk op 'inlevert' nemen we voor lief."
Er wordt ingezet op zorgwoningen voor senioren (55+) die al wonen in Waddinxveen. Het zou gaan om 35 huurappartementen waarbij ook veel aandacht uitgaat naar duurzaamheid.