Verder deze kant op is de nieuwe school gepland.
Verder deze kant op is de nieuwe school gepland. Foto en tekst: Nicole Lamers

Plannen voor nieuw Coenecoop hebben geen belangrijk nadelig milieueffect

Algemeen 279 keer gelezen

Waddinxveen - Voor de bouw van een nieuw Coenecoop College in Waddinxveen, vlakbij het bestaande gebouw, is geen milieueffectrapportage (MER) nodig. Tot deze conclusie komt het college dat in een voorstel het ontwerpbestemmingsplan presenteert aan de raad.

Al eerder is besloten dat het Coenecoop College aan vervanging toe is. Het nieuwe gebouw is gepland achter de nabijgelegen sporthal, meer richting de Kanaaldijk en in het verlengde van de huidige fietsenstallingen. Omdat de beoogde plannen geen belangrijke nadelige gevolgen zouden hebben voor het milieu, is volgens het college geen MER nodig. 

Met de locatie langs de Kanaaldijk is het schoolgebouw straks goed zichtbaar, aan deze zijde komt ook een zogenoemd ‘architectonisch accent’. De bestaande woningen aan Kanaaldijk 1 en 3 krijgen een maatschappelijke bestemming, al worden de huidige bewoners er niet uitgezet. De woningen zijn eigendom van de gemeente en tijdelijke bewoning wordt toegestaan. 

Een nieuw bestemmingsplan voor de nieuwbouw is wel nodig omdat de toekomstige school niet binnen het huidige bouwvlak past en het gebouw ook hoger wordt (maximaal 16 meter). Om voldoende afstand te bewaren van de waterleiding en de woningen aan de Kanaaldijk, wordt meer ruimte afgesnoept aan de noord- en oostzijde.